

# **ABCs of Practice Sustainability**

# Mildura Business Training Workshop Quest Mildura 115-119 Madden Avenue

## Friday 16th and Saturday 17th June 2017

Speakers: Peter Larter (Larter Consulting)

David Dahm (Health and Life)

**David Simpson (HR Melbourne)** 

#### Program Day 1

| 8.30 – 9.00am   | Arrival and Registration   | 30 mins  |
|-----------------|--|----------|
| 9.00 - 9.15am   | Welcome and acknowledgement of country RWAV – Tricia Rainer  | 15 mins  |
| 9.15 - 10.00am  | Session 1: Introduction to the Business Training Program, and Setting Goals Peter Larter, Larter Consulting  Brownie Points Pain points Want to achieve etc. | 45 mins  |
| 10.00 - 10.15am | MORNING TEA  |          |
| 10.15 - 12.15pm | Session 2: Strategic and Business Planning in General Practice Peter Larter, Larter Consulting   | 120 mins |
| 12.15 - 12.45pm | LUNCH  |          |
| 12.45 - 2.00pm  | Session 3: Structuring your business and finances for maximum benefit David Dahm, Health and Life  | 75 mins  |
| 2.00 - 2.15pm   | AFTERNOON TEA  |          |
| 2.15 - 3.30pm   | Session 4: Budget and cash flow management David Dahm, Health and Life   | 45 mins  |
| 3.30 – 3.45pm   | Closing Remarks<br>RWAV  | 15 mins  |

Rural Workforce Agency Victoria - Level 6, Tower 4 World Trade Centre 18-38 Siddeley Street, Melbourne Vic 3005

T: +61 3 9349 7800

F: +61 3 9820 0401

E: rwav@rwav.com.au

W: rwav.com.au

ABN: 31 081 163 519



# **ABCs of Practice Sustainability**

## Mildura Business Training Workshop

## Program Day 2

| 9.00 - 9.15am   | Welcome and Recap Day 1 RWAV  | 15 mins |
|-----------------|---|---------|
| 9.15 – 10.15am  | Session 5: Marketing Peter Larter, Larter Consulting                                  | 60 mins |
| 10.15 - 10.30am | MORNING TEA   |         |
| 10.30 - 12.00pm | Session 6: Performance Management David Simpson, HR Melbourne                         | 90 mins |
| 12.00 - 12.30pm | LUNCH   |         |
| 12.30 – 1.15pm  | Session 7: Risk management and legal compliance Peter Larter, Larter Consulting       | 45 mins |
| 1.15 – 1.30pm   | Informal Discussion:  | 15 mins |
| 1.30 – 3.00pm   | Session 8: Performance Management David Simpson, HR Melbourne                         | 90 mins |
| 2.30 - 2.50pm   | General Discussion Learning reflection and next steps Peter Larter, Larter Consulting | 20 mins |
| 2.50 - 3.00pm   | Closing remarks , evaluations and certificates  | 10 mins |